4 квітня у Луцьку відбулась зустріч із письменником, філософом та громадським діячем Дмитром Корчинським.

В рамках заходу Дмитро Корчинський розповів про роботу і потреби батальйону «Братство», який він заснував, поділився своїми думками щодо того, яку національну ідею мають виробити українці для досягнення перемоги, як здолати росіян, щоб ті не становили більше загрози, а також яка доля має спіткати московський патріархат в Україні.

Нагадаємо, цього ж дня Дмитро Корчинський презентував виставу «Колаборант» за своєю однойменною п'єсою, яку показали у Рожищі та Луцьку.

Читайте також: Порвали портрет путіна та кричали «Слава Україні»: у Рожищі презентували виставу «Колаборант»

Батальйон «Братство» — український християнський добровольчий підрозділ спеціального призначення ГУР МО, який нині виконує спеціальні завдання на окупованих територіях у тилу ворога.

«Батальйон функціонує, як воююча церква і ми вважаємо, що та частина церкви, яка озброєна — є її авангардом, а та, яка неозброєна — є ар'єргардом», — розповів пан Дмитро.

Він додав, що їх метою є оживити церкву, повернувши її до стану 17 століття, і зробити здатною вирішити проблеми, з якими не впораються ЗСУ.

«Тому що Збройні сили України не зможуть спалити Москву, а войовнича церква зможе це зробити на якомусь етапі. В цьому є надзавдання батальйону і всієї спільноти братства», — пояснив філософ.

На його думку, головною проблемою не тільки української нації, а й усього світу є розкол.

Також Корчинський зауважив, що до 2014 року нація тихо вироджувалась — зменшувалась популяція, ніхто не цікавився власною національністю, вірою та боротьбою. Тому те, що українці переживають зараз — вони заслужили, проте нині відбувається процес становлення і у нації є можливість відродитись.

Боротьба, яка триває зараз, має підкріпитись національною ідеєю, а українці для перемоги мають самовдосконалитися.

«Чим більші можливості ти хочеш мати, тим у більш жорсткі рамки ти маєш себе загнати. Космонавт вище всіх, але він у "консервній бляшанці" — там менше простору, ніж в тюремні камері. Якщо ти хочеш до зірок — посади себе в "консервну бляшанку", якщо хочеш бігати — ти змушений притримуватись дієти і займатися спортом кожен день, присвячуючи цьому багато годин. Ми кажемо: войовнича церква всіх затисне і потягне до неба — ви будете святими» — сказав засновник «Братства».

Українцям дістався підступний ворог, який буде готовий воювати надзвичайно довго, аби дістати шмат території.

Дмитро Корчинський поділився своїм баченням, як позбутись цієї навали:

«Вони казали: "Потрібно витратити 100 років — ми витратимо 100, треба 150 років — витратимо і їх". Якщо так було весь час, то так і буде надалі. Якщо ми хочемо, щоб їх не було — їх потрібно вбити, але неможливо зробити це тільки в Україні».

Також він вважає, що в Україні ще надзвичайно багато роботи із московським патріархатом, який потрібно позбавляти впливу.

Зокрема, громадський діяч поділився інформацією щодо звільнення Києво-Печерської лаври:

«Цим займається хороша людина зараз. Директором заповідника лаври є колишній директор заповідника «Хортиця», він також воював, а нині на своїй посаді займається справами заповідника і через суди потрошку щомісяця їх (московський патріархат — ред.) звідти витискає».

На фінал зустрічі Дмитро Корчинський закликав допомогти батальйону, а всі бажаючі змогли задонатити й особисто поспілкуватись та сфотографуватись із письменником.

Батальйон «Братство» потребує допомоги для придбання засобів РЕБ.

Посилання на Моно-банку:

https://send.monobank.ua/7bHotQXYbp

Номер картки: 5375411401960534 (Довгий А.О)

Номер картки ПриватБанку: 5169360017176219 (Довгий А.О)