Україна планує «смарт-мобілізацію» як одну зі складових якісного рекрутингу до ЗСУ. Подати заявку на мобілізацію можна буде у два кліки.

Про це заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко розповіла в інтерв'ю АрміяInform.

«Смарт-мобілізація» — це можливість у два кліки подати заявку на мобілізацію: «Я хочу стати оператором дронів», «Я хочу стати артилеристом» тощо», - сказала вона.

За словами чиновниці, ЗСУ наразі — це найбільший працедавець у країні, який може боротися за найкращих людей із тилу.

«Цивільна аналогія - коли після випуску з вишу за найкращих студентів борються працедавці», – пояснила заступниця міністра.
«І тоді ми станемо ще швидшими й ще технологічнішими», - наголосила Черногоренко.

На її думку, людина повинна розуміти весь свій маршрут у війську й мати право обирати, в якого командира вона хоче служити.

«Захищати батьківщину — це конституційний обов’язок кожного громадянина і громадянки. Тут важливий рекрутинговий підхід. Бо коли людина буде розуміти весь свій маршрут у війську і зможе його контролювати шляхом власного вибору, то питання електронних повісток, самого факту їхнього існування відпаде само по собі. Я вважаю, що людина має мати можливість мобілізуватися або підписати контракт саме до такого командира, якому він чи вона довіряє. Це цільовий рекрутинг», - резюмувала заступниця голови МО.