У четвер, 13 червня, провели в останню дорогу нацгвардійця з Волині Дмитра Прощерука.

Про це повідомляє Рожищенська громада.

Захисник загинув 21 травня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роботине Запорізької області в результаті удару дрону під час проведення штурмових дій.

«Живим» коридором зустрічали Героя у ближніх селах та біля рідної домівки.

Кажуть, священний обов'язок сина-- захистити матір, воїна - захистити матір-Україну. Дмитро Прощерук гідно виконав цей обов'язок. У 21- річному віці він прийняв справді чоловіче рішення і добровільно став на захист рідної землі.

Він разом з побратимами протистояв ворогу на Запорізькому напрямку. Боровся і вірив, що Україна буде вільною і незалежною. І віддав у цій запеклій боротьбі найдорожче - своє молоде життя.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відслужили громадську панахиду. Батьки втратили сина, кохана - рідну серцю людину, друзі - вірного товариша. Війна осиротила ще одну родину. І втрата ця повсякчас ятритиме болючими спогадами, які не зітре зі свідомості навіть час.

Велелюдною процесією траурна хода вирушила до храму Архістратига Михаїла, де відбулося відспівування Героя. У тихій молитві помолилися за упокій душі воїна-захисника та востаннє сказали «Дякую!» тому, хто захищав кожного з нас.

Поховали Дмитра Прощерука з усіма військовими почестями на Алеї Слави місцевого кладовища.

Пролунали останні постріли на честь, шану і незабутню пам’ять про славного воїна, нашого молодого земляка.

За народною традицією розділили весільний хліб, щедро омитий сльозами, як останній дарунок від загиблого Героя.

Світла пам’ять про Дмитра Прощерука не зітреться з пам'яті земляків, бо він став творцем новітньої історії української державності, віддав своє молоде життя за Україну та кожного з нас.