Міжнародний республіканський інститут в Україні провів опитування, яке показало, що мешканці Луцька хотіли б змінити чинного міського голову Ігоря Поліщука.

У респондентів запитали їхню думку стосовно можливого бажання змінити міських голів, бачення інтересів місцевої влади та ставлення до депутатів місцевих рад.

Згідно з результатами опитування IRI (Міжнародний республіканський інститут в Україні), тільки 22% лучан підтримали б переобрання Ігоря Поліщука мером на наступний термін. Водночас 61% вважають необхідним обрати нового очільника міста — що стало найбільшим показником у цій категорії серед інших міських голів. При тому 8% виступають за дострокове припинення його повноважень. Такий результат посів 10 місце у загальному рейтингу серед обласних центрів.

За результатами наступного рейтингу, де респонденти висловили своє бачення того, які інтереси ставить на перше місце влада, обласний центр Волині посів 5 місце. Тільки 37% опитаних лучан готові погодитись, що місцева влада дбає про добробут міста, тоді як 51% — схильні вважати, що вона більше приділяє увагу власним інтересам. 

У наступному рейтингу, який відображає ставлення до депутатів міських рад, Луцьк фактично пасе задніх, адже тільки 20% жителів громади готові бачити чинних депутатів на своїх посадах до закінчення війни. 52% відзначають, що депутатів треба замінити на наступних виборах, а 18% — хотіли б їх негайного усунення від влади.