19 липня у Львові стріляли в жінку. За інформацією, нею виявилась Ірина Фаріон, її поранено. 

Про подію повідомила журналістка Марта Оліярник:

«Про це мені стало відомо з власних джерел. Це сталося на Масарика,3. Був вистріл у скроню. Стрільця бачили сусіди, був у рукавичках і зброя була без глушника».

Пізніше про замах на пані Ірину повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич. За його словами, Фаріон у важкому стані. 

Нині мовознавиця перебуває у лікарні. Новина про напад швидко шириться ЗМІ та телеграм-каналами.

В одному з таких посилаються на слова місцевих мешканців, які стверджують, що понад тиждень у дворі будинку помічали дивного молодика. 

Також опублікували фото з місця нападу із калюжею крові.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на на замах щодо Ірини Фаріон та зазначив, що всі сили Національної поліції України та СБУ задіяні, щоб установити подробиці злочину.

«Очевидно, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження і кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність», — зазначив він.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що напад на Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство.

«Поліція, інші служби обслуговування працюють на місці стрільби. Мають покази свідків, опрацьовують дані з камери відеоспостереження. Розкриття злочину в активній фазі. Систематично отримую доповіді від керівництва поліції про вжиті заходи та встановлені обставини», — йдеться у дописі.

Будь-яку інформацію про обставини скоєння цього злочину просять повідомляти в поліцію. Ці дані мають бути правильно зафіксовані та перевірені.