Щороку у село Лішня Кременецького району Тернопільської області, до єдиної в Україні каплиці-пантеону Героїв з’їжджаються тисячі родин загиблих захисників і захисниць з різних регіонів України, аби молитвою вшанувати пам'ять своїх рідних. У руках батьків, дружин та дітей – фото тих, чиї життя забрала війна. 

Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.

Цьогоріч Божественну літургію очолив Настоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній. Після літургії відбулася панахида за загиблими Героями російсько-української війни.

«Проведення щорічної Всеукраїнської прощі для родин загиблих українських військовослужбовців має велике духовне та суспільне значення, – зазначає директорка департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксана Гобод. – Це не лише вшанування пам’яті полеглих Героїв, але й можливість для їхніх родин зібратися разом, отримати підтримку та розділити свій біль з іншими».

Поїздка волинських родин відбулася коштом обласного бюджету, в рамках Регіональної програми підтримки осіб, які брали участь у захисті Батьківщини та членів їхніх сімей на 2024-2028 роки.

Довідково: у 2014 році в селі Лішня, біля джерела святої Анни, збудували каплицю у пам'ять про полеглих Героїв АТО. Після початку повномасштабного вторгнення її розбудували, звівши храм-пантеон, де розміщені плити з іменами загиблих українських воїнів з 2014 року. Храм-пантеон став символом єдності українського народу у вшануванні пам’яті захисників країни.

Головне фото: voladm.gov.ua