У понеділок, 29 липня, посмертно відзнакою Президента України “За оборону України” нагороджено Заліпу Миколу Івановича, 1995 р.н., жителя с. Комарове, воїна 8 полку ССО.

Воїн загинув на Харківщині 15 травня 2024 року, - йдеться у фейсбук-спільноті «Нетипове Ратне».

Микола Заліпа був бойовим медиком групи, пройшов багато спеціалізованих навчань, у тому числі закордоном, постійно вдосконалював свої медичні знання та навички й надихав усіх проходити курси з тактичної медицини, щоб мати змогу врятувати себе або поранених навколо людей в разі небезпеки. 

У жовтні 2023 року отримав поранення, після відновлення повернувся до побратимів продовжувати свою роботу. 1 грудня 2023 Микола втратив на війні молодшого брата Павла. Мав змогу демобілізуватися, але вирішив повернутися до служби та продовжити захищати Україну. Микола — приклад чоловіка, який не побоявся взяти відповідальність і робити максимум на своєму місці.

Ми маємо памʼятати його історію і історії всіх воїнів, що загинули, захищаючи нас. Вічна памʼять Миколі Заліпі. Вічна памʼять усім загиблим у війні за незалежність та територіальну цілісність України.