Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2024 року. Волинський національний університет імені Лесі Українки зайняв 15-17 місце у загальному рейтингу. Також Університет на 8 місці у «Топ–10 ЗВО регіонів» серед найкращих закладів вищої освіти західного регіону України.

Про це повідомляють у ВНУ.

Для складання консолідованого рейтингу ЗВО України використано дані найавторитетніших серед експертів і засобів масової інформації національних рейтингів закладів освіти України, кожен із яких використовує різні критерії оцінювання. Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця освітніх закладів за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Бал НМТ на контракт».

Базовий принцип ранжування університетів у «ТОП-200 Україна» – забезпечення повної відкритості, прозорості й незалежності ранжування ЗВО. Для укладання рейтингу використовували відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих вебресурсах незалежних національних і міжнародних організацій та установ.

Результати рейтингу «Scopus» ґрунтуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікує заклад або його працівники в наукових виданнях. У рейтинговій таблиці заклади освіти України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій.

«Бал НМТ на контракт» – рейтинг закладів вищої освіти за показником середнього бала національного мультипредметного тесту абітурієнтів минулого року, яких зараховано до ЗВО на навчання за кошти фізичних і юридичних осіб (контракт).

Підсумкова таблиця містить 235 закладів вищої освіти. Докладно ознайомитися із показниками рейтингу можна за посиланням.

Додамо також, що Луцький національний технічний університет у цьому рейтингу посів 61 місце. Загалом йдеться про понад 200 вищих навчальних закладів України.