До участі в додатковій сесії національного мультипредметного тестування на Волині зареєструвалося майже 2 000 учасників.

Про це в коментарі Суспільному розповіла завідувачка відділу ЗНО і моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко. З її слів, це рекордна й нетипово велика кількість учасників, адже в минулі роки фіксували орієнтовно вдесятеро менше заявок.

Алла Корнейко зазначила: великий відсоток тих, хто реєструвався на додаткову сесію НМТ — це випускники минулих років, а також цьогорічні випускники, котрі з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії.

Можемо говорити, що збільшення в рази йде. Якщо минулі роки ми мали на додаткову сесію умовно 200-300 учасників, то цьогоріч майже дві тисячі учасників, — сказала Алла Корнейко.

Учасникам, зі слів завідувачки відділу ЗНО і моніторингових досліджень, надійде запрошення в особисті кабінети з датою, часом та місцем проведення тестування. Додаткова сесія національного мультипредметного тестування на Волині розпочнеться 11 липня і триватиме до 19 липня.

Участь у додатковій сесії мультипредметного тестування братимуть:

  • особи, які реєструвалися в основний період реєстрації, але яким було відмовлено в реєстрації для участі в НМТ;
  • особи, які не змогли з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації;
  • особи, які за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань/слідчих ізоляторах.