12 вересня 2023 року в районі села Роботине Запорізької області внаслідок мінометного обстрілу загинув один з наймолодших Героїв Рожищенської громади - Іван Русланович Перій, 2003 року народження.

Минає рік пам'яті та болю. Іван був справжнім патріотом України. З перших днів повномасштабного вторгнення хлопець активно долучився до допомоги військовим і пішов у волонтери. Проте, зрозумівши, що його місце на фронті, добровільно став до лав Збройних Сил України.

Разом із побратимами Іван боронив цілісність нашої держави у Запорізькій області, знищуючи ворога. Загинув 12 вересня 2023 року під час мінометного обстрілу в районі села Роботине.

Іван Перій із честю та гідністю виконав свій обов'язок, залишившись вірним своїм побратимам, народу та Батьківщині до останнього подиху. Він мужньо стояв разом із побратимами, рятуючи інших і борючись за свободу країни.

Пам'ять про Івана завжди залишиться в наших серцях.

"Я пишаюсь своїм братом, який, дивлячись смерті в очі, стояв пліч-о-пліч із побратимами, не боявся за своє життя і мужньо боронив свободу своєї країни," — написав у петиції, яка набрала понад 25 тисяч підписів та перебуває на розгляді, брат загиблого Роман Мельничук.