Митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл отримав атестат та колар доцента Волинської православної богословської академії.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці ВПБА.

Як зазначають у дописі, у день ангела владики Михаїла в богословській академії влаштували його вшанування.

«13 жовтня 2021 року, у день пам'яті першого митрополита Київського і всієї Руси Михаїла, професорсько-викладацька корпорація та студенти Волинської православної богословської академії в Актовому залі вишу привітали ктитора, духовного батька академії митрополита Луцького і Волинського Михаїла з Днем тезоімеництва», – пишуть у ВПБА.

Згідно з повідомленням, привітання владиці студенти академії висловили у «креативних виступах».

«Тоді слово для вітання керуючого єпархією, від повноти академії, мав ректор протоієрей Володимир Вакін, який висловив щирі вітання та подяку митрополиту за багаторічну турботу про духовний виш. Опісля успішного захисту кандидатської роботи "Християнська релігія і церква як чинник державотворення в Київській Русі", що відбувся 27.11. 2019 року, за поданням кафедри Практичних дисциплін на останньому засідання вченої ради ВПБА митрополиту Михаїлу було присуджено вчене звання доцента. На завершення атестат та колар доцента ВПБА владиці вручив очільник академії отець Володимир. Привітання завершилось традиційним многоліттям у виконанні академічного хору ВПБА», – йдеться у дописі.