З нагоди підготовки до святкування 600-річчя з'їзду європейських монархів у Луцьку митрополит Луцький і Волинський Михаїл розпочав листування з королівськими династіями Швеції та Англії.

Про це він заявив під час засідання організаційного комітету з відзначення історичної події, інформує «Волинь UA».

Засідання відбулося у середу, 6 жовтня у Волинській облдержадміністрації.

«Ми у формі листування спілкувалися з шведською королівською династією. Обговорювали можливість приїзду шведського короля у Луцьк. Думаю, це була б значна подія. У Луцьку працює завод з шведськими інвестиціями. Це додатковий привід, щоб монарх побував у нас. Також ми направили листа до англійської королеви. Отримали відповідь з Лондона. Звісно, що просто так відразу до Луцька ніхто не приїде. Але у листі йде мова про готовність продовжувати спілкування», – зазначив митрополит Михаїл.

Він додав, що ця подія – шанс для Луцька отримати гроші і фінансування певних великих проєктів.

Як інформує пресслужба Волинської ОДА, співголовами оргкомітету є голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова обласної ради Григорій Недопад.

«Всім відомо, які події відбулися у Луцьку у 1429 році. Тому ми хочемо у 2029 році в області зробити масштабне свято і відзначити цю подію на високому рівні, а саме – на державному. Саме для цього й створено оргкомітет. Це буде наша спільна робота з місцевою та обласною владою, із залученням широкого кола спеціалістів. Це підготовчий етап, який детально ми зараз проговоримо, аби рухатись крок за кроком. А вже сьогодні ми повинні направити листа у Кабінет Міністрів України, Офіс Президента і зробити все, щоб відзначення у 2029-му році відбулось на державному рівні. Про Луцьк повинні знати у всьому світі», – зазначив голова ОДА Юрій Погуляйко.