Студія ГІТ поцікавилася в очільника департаменту ЖКГ подробицями опалювального сезону в Луцьку.  

Поступово запускаємо тепло в житлові будинки, залежно від ситуацій. Є аварійні в районі Балки та Малоомелянівської вулиці, але працівники КП «Луцьктепло» оперативно з цим справляються. Неодноразово зверталися мешканці щодо проблеми дахів, у межах коштів, що були виділені, виконали всі роботи з капітальних ремонтів дахів, лише в кількох завершуються роботи, так пояснює актуальний стан справ Микола Осіюк, директор Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради. 

"Щодо опалення, то будинкам до 4-5 поверхів, звісно, краще мати індивідуальне опалення, а коли 9 поверхів і навіть вище, на багато під’їздів будинки то, мені здається, краще буде централізоване опалення чи якесь дахове опалення, або хоча би опалення квартальної котельні, бо навіть автономне опалення, враховуючи ту ціну, яку зараз прогнозують на газ, не знаю, чи себе окупить". – Розмірковує Микола Осіюк. Раніше блогер та очільник ОСББ Богдан Волинський зауважив, що централізоване опалення навіть для міської багатоповерхівки – рудимент, від якого потрібно нещадно відмовлятися.

Більш концептуально ми підійшли до питання енергоносіїв та комунікацій із Богданом Шибою, заодно з'ясували, що можна було б вчинити із котельнею на Карбишева, яка щорічно забирає 12 мільйонів гривень із кишень лучан на саму лише оренду.

На сьогодні в Луцьку діє дві програми, затверджені сесією Луцької міськради:

1. Програма капітальних ремонтів внутрішньобудинкових інженерних мереж (гарячого й холодного водопостачання, теплопостачання)

2. Програма підтримки діяльності ОСББ для утеплення фасадів, заміни вікон, мереж, встановлення ІТП й теплових лічильників. Співфінансування: 60% за Луцькою міськрадою, 40% за мешканцями.

Чи є у вас досвід участі таких програмах? Діліться, ви можете стати гостем студії ГІТ або надіслати відео.