Луцька міська рада у 2021 році спрямує на підтримку Луцького підприємства електротранспорту 60 мільйонів гривень. Це на 16 мільйонів менше, ніж у 2019 році.

Про це йшлося на сесії Луцької міської ради у середу, 27 жовтня, інформує сайт Луцькради.

Депутати вносили зміни до бюджету міста, зокрема, 4 мільйони гривень спрямували Луцькому підприємству електротранспорту як компенсацію за проїзд пільговиків.

«Однак “це економія у порівнянні з минулими роками через введення електронного квитка”, – зауважив міський голова Ігор Поліщук. За його словами, орієнтовно пільгові перевезення до кінця року обійдуться місту у 60 мільйонів гривень. У 2019 році було 76 мільйонів гривень витрачено в рік на ЛПЕ. Тобто необхідно на 16 мільйонів менше», – йдеться у дописі.

Насправді Луцька міська рада з вересня 2020 року перейшла з оплати пільгових перевезень у тролейбусах на виплату дотації Луцькому підприємству електротранспорту за виконані роботи за кілометражем.

Дещо інші цифри називає директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль.

«Попередні дотації на ЛПЕ виявилися надмірними в зв’язку з тим, що не було обліку пасажирів. За попередній рік на 24 мільйони вдалося зменшити дотування, а раніше щороку було зростання на 15 мільйонів. Торік це було 64 мільйони, а до того – 88. Цього року ми вкладаємося в межах 55 мільйонів гривень», – розповів Смаль.

Відповідно до розрахунків, які були проведені департаментом економічної політики, реальна вартість перевезень в електротранспорті – 11 гривень. Наразі пасажири платять по 4 гривні, а решту доплачує міський бюджет. Однак найближчим часом підвищувати вартість проїзду у тролейбусах не планують. 

В інтерв’ю ГІТу власниця підприємства-перевізника ВТП «Санрайз» Олена Голєва розповіла, що тролейбусів по місту їздить набагато менше, ніж є в Луцького підприємства електротранспорту (на відео з 35:50). І причина – нерентабельність перевезень.

«Луцьке підприємство електротранспорту, крім того, що отримує кошти від пасажирів, щодня біля 200 тисяч гривень вони отримують від міської ради, – каже Голєва. – Називається це як оплата за кілометр. Тобто платять пасажири 4 гривні і платить міська рада тому самому Луцькому підприємству електротранспорту 37,75 за один кілометр. І тому чим більше Луцьке підприємство електротранспорту випустить тролейбусів, тим більше міська рада змушена буде йому заплатити. Тому, на мій особистий погляд, саме міська рада диктує, скільки тролейбусів випускати на лінію. І їх їздить насправді набагато менше, ніж є в Луцького підприємства електротранспорту. І це така собі економія».