Із робочим візитом в Луцьку перебуває прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Керівник Кабміну власні очі ознайомлюється з ситуацію із коронавірусом та з початком опалювального сезону. Після ознайомлення з роботою КП "Луцький центр первинної медичної допомоги" прем'єр відповідає на запитання місцевих журналістів.

На місці працює наш власний кореспондент Вадим Ремісько, який поцікавився в пана Шмигаля несправностями "Дії".

Докладніше про це: "Перехитри «Дію» – і потрапиш на стажування в Мінцифри. Історія одного шахрая і відгук кіберексперта"

Що відповів Шмигаль?

«Додаток «Дія» – інноваційний продукт і один із предметів гордості в ІТ, наші сертифікати приймають на території всієї Європи. Стосовно вашого питання, дійсно минулого тижня зросла кількість скарг із авторизованим підписом-обличчям так званим. Дуже свіже питання. Мінцифри скасувало таку авторизацію. Якщо не сьогодні, то вже цими днями кроки, що могли б викликати складнощі, зняті. Думаю, всі громадяни відчують це полегшення».

Крім того, присутні зачепили тему підвищення тарифів на транспортування газу. Реакція була короткою:

«Як і кожного року, відбувається регулювання тарифу на транспортування, кожного року місцеві організації (облгази – ред.) подають свої бажані показники. Але це бажаня, які подались на розгляд в НКРЕКП. Як правило, підняття не перевищує інфляційної складової. Якщо цього року воно буде відбуватися, то це буде в межах інфляційної складової... Це фейкова інформація, що буде якесь велике зростання, в рази і так далі. Його не буде, найбільш імовірно. Навіть якщо воно відбудеться, воно буде в межах інфляційних відсотків».

Також прем’єр-міністр відповів на запитання стосовно  закриття на Волині шахт.

«Вугільна промисловість в Україні – основа нашої енергетичної безпеки. Коли було спокійно в Україні, ми, може, на це не так звертали увагу, але тепер, коли бачимо дефіцит вугілля, важливо нагадати. Ми не говоримо про закриття шахт завтра. Кожна шахта має свій життєвий цикл. За нашою стратегією трансформації вугільних регіонів, не раніше 2050 року настане кінець у вугільній галузі України. Хто буде обслуговувати шахту після закриття, як буде розвиватися "соціалка" в тих містах – це конкретні питання, розв'язок яких ми закладаємо в стратегію, але конкретно про це розповість профільний міністр. Дочекаймося, поки він прийме офіційні рішення», – сказав Денис Шмигаль.