Ковельська міська рада одноголосно висловила незгоду проти планів Волинської обласної ради приєднати Ковельський медичний коледж до Волинського медичного інституту. Цікаво, що і в Ковельській міській раді, і у Волинській обласній раді домінує одна політична сила – партія «За майбутнє» (в народі «За Майбах»).

Про це пише «Ковель media».

Ковельський міський депутат, голова фракції «За майбутнє» Петро Оксентюк підготував проєкт рішення «Про Звернення депутатів Ковельської міської ради до Міністерства охорони здоров’я України, Волинської обласної ради щодо збереження статусу Ковельського фахового медичного коледжу», одноголосно підтриманий Ковельською міськрадою, який фактично протиставляється проєкту рішення Волинської обласної ради «Про деякі питання діяльності закладів освіти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області медичного спрямування» щодо приєднання Ковельського медичного коледжу до запланованого в ході реорганізації Волинського медичного коледжу.

З офіційно оприлюдненого відомо, що проєкт рішення щодо коледжів вносить на розгляд Волинської обласної ради її голова Григорій Недопад за рекомендацією постійної комісії облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яку очолює Роман Микитюк (вони обидва – члени владної на Волині політичної партії «За майбутнє»).

Попри те, що «обласний» проєкт був оприлюднений ще 18 жовтня, «міський» вносився на розгляд ковельських обранців в авральному порядку за день до проведення сесії міськради – 27 жовтня.

Тепер ухвалене рішення Ковельської міської ради про стурбованість планами Недопада і Микитюка має підписати міський голова Ігор Чайка, який переміг на місцевих виборах під брендом тих же «майбахівців».

На додаток до усього викладеного, мер міста тепер скерує в Міністерство охорони здоров’я України офіційне звинувачення проти своїх обласних партнерів у «необдуманій реорганізації закладу освіти», «пониженні його статусу, втрати досвідчених кадрів, творчої молоді, освітньої привабливості Ковеля як міста обласного значення у Волинській області, руйнації того, що створювалося і розвивалося роками».

Що показово – усі дійові особи є висуванцями однієї, домінуючої в області політичної сили, котра претендує на загальноукраїнський вплив.