В орнітологічному заказнику «Пташиний гай», що в Центральному парку імені Лесі Українки у Луцьку, виявили закопані будівельні відходи. Ймовірно, це зробили під час будівництва бігової доріжки із поліуретановим напиленням на дамбі біля Стиру у вересні 2020 року.

Світлини і відео знахідки від розмістив на своїй сторінці у фейсбуці громадський активіст Михайло Верпучинський.

«Як закопують будівельне сміття (залишки поліуретану, плитку, цемент, мішки, поліетилен, руберойд, ізоляцію від проводів для освітлення) в землю в орнітологічному заказнику "Пташиний гай" – території з особливим охоронним статусом – на радість птахам, тваринам, деревам та всьому світу природи», – іронізує лучанин в описі фотографій.

Михайло Верпучинський нагадав, що на створенні бігової доріжки у вересні-жовтні 2020 року, перед виборами мера Луцька, активно піарився на той час радник міського голови Ігор Поліщук.

На місці також побував спецкор ГІТу Денис Ремісько, який зняв коротке відео. Він побачив у заказнику сліди від важкої техніки. Очевидно, під час розчищення ділянки влітку 2021 року будівельні відходи, закопані в землю у 2020-му, опинилися на поверхні.