Луцька міська рада надіслала відповідь на запит луцького активіста Михайла Верпучинського щодо закопаного в орнітологічному заказнику «Пташиний гай» будівельного сміття.

Відповідь на запит лучанин оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, в орнітологічному заказнику «Пташиний гай», що в Центральному парку імені Лесі Українки у Луцьку, виявили закопані будівельні відходи. Ймовірно, це зробили під час будівництва бігової доріжки із поліуретановим напиленням на дамбі біля Стиру у вересні 2020 року.

У відповіді на запит, підписаній заступником Луцького міського голови Іриною Чебелюк, зокрема, йдеться:

«У вересні-жовтні 2021 року працівниками КП «Парки та сквери м.Луцька» було проведено викошування самосіву, бур’янів та чагарників відповідно до дозволу № 4-1 на спеціальне використання природних ресурсів у межах території та об’єкту природно-заповідного фонду орнітологічного заказника Пташиний гай на 2021 рік, в межах ліміту від 19.07.2021 №3, затвердженого управлінням екології і природних ресурсів Волинської ОДА.

Після проведення вищезазначених робіт виявлено велику кількість напівзотлілих пнів, що залишилися з часів проведення реконструкції меліоративної системи у 2009-2011 роках. В процесі проведення робіт з корчування пнів було розгорнуто кілька кагатів, що містили в собі побутове та будівельне сміття, мішки з піском, автомобільні шини та інше.

Станом на 22.11.2021 КП Парки та сквери м.Луцька проводяться роботи по прибиранню та очищенню території від сміття».

Також нагадаємо, що будівельне сміття виявили екоактивісти. Серед нього, зокрема, залишки поліуретану, ймовірно, того, який використовували на створенні бігової доріжки, на якій у вересні-жовтні 2020 року, перед виборами мера Луцька, активно піарився на той час радник міського голови Ігор Поліщук.


 

Михайло Верпучинський іронічно перефразував відповідь, яку отримав.

«Проводимо ми роботи важкою технікою в заказнику (що заборонено його статутом) і бачимо: мішки зі сміттям зариті. Ми негайно розпорядилися його прибрати! Уявлення не маємо, як він туди потрапив! Напевно, бандити закопали!» Як то кажуть, кров з очей», – резюмує автор допису.