Бізнесменові Ігорю Коломойському за рішенням суду дозволили не платити до бюджету штраф у 4,7 млрд гривень за завищення цін на бензин, заявила у своєму Фейсбук екс-член Антимонопольного комітету адвокат Агія Загребельська.

Пропоную 23 листопада в календарі назвати днем ​​олігарха і зробити державним вихідним. Сьогодні ми маємо привід привітати олігархів взагалі і Коломойського зокрема. Коломойському не потрібно платити 4,7 млрд гривень до бюджету, - написала вона.

За словами Загребельської, 23 листопада Апеляційний суд залишив чинним рішення Окружного адмінсуду, що звільнило АЗС Коломойського від сплати штрафу 4,7 млрд гривень за змову на ринку бензину та дизельного палива.

За даними «Цензор.НЕТ», роздрібна мережа «Привату» складається з 1 540 заправок, що працюють під 11 брендами, це найбільша консолідована мережа в країні. У низці регіонів вони займають понад 40% від загальної кількості АЗС.

У березні цього року Антимонопольний комітет визнав дії компаній групи «Приват» Ігоря Коломойського антиконкурентними узгодженими діями та наклав штраф у розмірі 4,7 млрд гривень. Санкція стосується ТОВ ВТФ «Авіас», ТОВ «Торговий Дім «Авіас», ТОВ «Пром Гарант Плюс», ТОВ «Альянс Еволюшн», ПАТ «Укртатнафта» та 169 операторів АЗС, у тому числі ПАТ «Укрнафта».