Протягом двох останніх років працівники Володимир-Волинського районного відділу поліції паркують службові та власні автомобілі з порушенням правил дорожнього руху.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише громадський активіст Тарас Сватко.

«Поліцейські регулярно на власних та службових автівках здійснюють проїзд тротуаром (що зображено на фото), та паркуються з порушенням ПДР. Підходив, по-людськи просив, роз‘яснював, що вони повинні бути взірцем і такого автомобільного хаосу під вікнами райвідділку бути не повинно. На жаль, повне ігнорування моїх слів призвело до того, що останні пів року я регулярно повідомляю на лінію 102 про вчинені правопорушення поліцейськими. Як думаєте, скільки разів було притягнуто до відповідальності поліцейських? Жодного! Пункт 15.10 В ПДР говорить, що стоянка дозволяється лише на краю тротуару. Але поліцейські, всупереч ПДР та судовій практиці, вигадують свої власні теорії того, де є цей край тротуару, та через кругову поруку уникають відповідальності», – йдеться у дописі.

Володимирчанин сфотографував у жовтні цього року два автомобілі, що припарковані з порушенням ПДР. Один службовий, а інший (за оперативною інформацією) належить одному із заступників начальника райвідділу.

«Тоді поліцейські не прийняли жодного рішення по моїй заяві і я, звичайно ж, надіслав по цьому факту запит. Більше 20-ти днів поліцейські не дають відповіді на мій запит, порушуючи всі законні строки! Як після такого вони можуть притягувати до відповідальності правопорушників? Ті, хто повинні забезпечувати порядок в місті, самі не розуміють, що це таке», – резюмує Тарас Сватко.