Звільнений із посади заступника міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі міг перевозити наркотики для Офісу президента. Цим може пояснюватися його поведінка на блокпосту у Краматорську.

«Справа в тому, що в тих відео, які були поширені, є два відео, Гогілашвілі кричав, що в нього, по-перше, є спецталон, і тому його автомобіль не мали права там взагалі оглядати, затримувати.

По-перше, спецталонів давно вже немає, але є певні документи, які видаються виключно особливим оперативним співробітникам, щоб їхню машину не оглядали.

Наприклад, якщо здійснюється візуальне спостереження або певні речі. Звідки у Гогілашвілі міг бути такий талон, такий документ, який забороняє оглядати його автомобіль? Він же не є оперативним працівником», – наголосив Бойко.

Другий момент. Те, що Гогілашвілі охороняло Головне управління розвідки у броньованому автомобілі. Йому броньовик видали і він сам кричить поліціянтам, мовляв, він не може опустити скло, бо броньований автомобіль.

Питання: Що таке перевозив Гогілашвілі, що йому було надано військовий захист? Що йому дали броньовик?

Я бачу тільки одну відповідь тут, можливо, помиляюся, але це припущення. Чи не перевозив наркотики для Офісу президента.

Бо, судячи з неадекватної поведінки керівників держави, других, третіх осіб, людини, яку називають віце-президентом України, можна зробити висновок, що там потрібен огляд психіатра та нарколога.

Це також можна припускати, принаймні, Конституція припускає такий варіант, що президента оглядають медики і роблять висновок, чи він здатний взагалі виконувати повноваження», – сказав журналіст.

Він нагадав, що в Конституції написано, коли президент усувається з посади через неможливість виконувати свої обов'язки за станом здоров'я.

Для цього потрібен медичний огляд, подання голови Верховного суду та 226 голосів у залі Ради.

«По-третє, у зв'язку з цими подіями чи не час зняти всі сумніви, розвіяти і провести нормальне медичне обстеження Верховного Головнокомандувача.

Бо там справді неадекватна поведінка та якісь гримаси під час прес-конференції. Виникають певні питання.

Але тепер, коли був затриманий на блокпосту в броньовику Гогілашвілі, людина, яка прямо причетна до обігу наркотиків, яка сама в цьому підозрювалася – я думаю, що такі підстави є.

Я згадував історію з Антоном Поляковим та інформацію про те, що, можливо, був метадон у його крові, і про те, що каналів дуже мало було постачальників. Ця історія теж може піти у прив'язці зараз? Ні.

Тут як гроші не пахнуть, так і наркотики. Не так просто, якщо завезли порцію, потім розійшлася за різними дилерами – важко відстежити з якої партії до Полякова потрапила. Тут без слідства ми не можемо вигадувати жодних теорій», – зазначив журналіст.

Не думаю, що у ВП використовують метадон. Є благородніші наркотики. По них потрібно говорити і з'ясувати для початку хтось і навіщо дав охорону.

ГУР не має права охороняти, якщо є необхідність, то охороняє чиновників УДО.

Хто дав?

Це міністр оборони повинен був дати броньовик для Гогілашвілі, спеціалістів ГУР, у зв'язку з чим, що він перевозив, куди він їздив, що це за спецталон, чому не можна зупиняти та оглядати автомобіль заступник міністра, ось із цим треба розбиратися і можливо тут потрібно створити спеціальну слідчу комісію у ВР, бо службового розслідування вже не буде, бо Гогілашвілі подав заяву про звільнення за власним бажанням, тож до депутатів слід звертатися.

Ще й звіт про діяльність додав, щоби не було розслідування. Так. Я не думаю, що це сам Гогілашвілі, бо він не володіє українською мовою», – вважає журналіст.

Володимир Бойко