Після розгляду 10 проєктів Бюджет участі сільських і селищних територій Луцької міської територіальної громади, до голосування допустили 9, а переможцями визначили шість. І хоча три зі шести є половиною, кошторис проєктів Прилуцького ліцею №29 не охоплює 50% від суми коштів (491 649  грн) на реалізацію проєктів переможців у 2022, а 39 %. Як ще в листопаді анонсував Сергій Омельчук з департаменту економічної політики Луцької міськради у спільному етері ГІТ і Радіо-1, номінанти мали досить хороші шанси на перемогу. 

Скільки голосів? Не більше 300, не менше 100. Проєкт-переможець конкурсу на першій сходинці мав результат 292, а зі шостої позиції в рейтингу 239. Голосувати можна було за 5 проєктів, це правило добре відоме і  з конкурсу бюджету участі в межах лише Луцька. До слова, помітно було розрив у понад 100 голосів на третій день голосування, три проєкти для Прилуцького ліцею тоді підтримали з різницею сумарно 5 голосів. Далі показники, звісно, змінювалися, проте нескладно дійти висновку, що в остаточному підрахунку маємо чітку цільову авдиторію. Одерадам в цьому плані не так пощастило, бо проєкт "сучасний спортивний інвентар", якби навіть перевершив останній у змагальній таблиці, витіснив би собою власне одерадівський проєкт про хореографію. Втім, це теж досвід.

ДОКЛАДНІШЕ ПРО САМІ ПРОЄКТИ.

Три зі шести стосуються села Прилуцьке (колишня адміністративно-територіальна одиниця та орган місцевого самоврядування у Ківерцівському районі) 

  • Спортивно-ігровий простір (автор Петро Сущук).
  • Встановлення фільтрів очищення води (Володимир Гузюк).
  • Встановлення мультимедійного оснащення (автор Людмила Величко).

Для чотирьох зі шести відповідальним підрозділом призначений департамент освіти Луцької міської ради, адже, крім згаданих вище трьох, є ще проєкт хореографічного залу в Одерадівському ліцеї №37 (автор Тетяна Угринович).

За два зі шести відповідальним підрозділом є департамент молоді та спорту Луцької міської ради:

  • Громадський простір «Корисне дозвілля – здорове майбутнє» в с. Кульчин (Лариса Антонюк).
  • Крутиш педалі – їдеш далі, вуличний майданчик в смт Рокині (автор Віта Ковальчук).

Хто не скористався шансом? Подання проєктів та голосування за них могли здійснювати дієздатні фізичні особи, що зареєстровані на території населених пунктів Луцької міської територіальної громади окрім міста Луцька: Дачне, Жабка, Сапогове, Жидичин, Клепачів, Липляни, Небіжка, Озерце, Забороль, Антонівка, Великий Омеляник, Всеволодівка, Олександрівка, Городок, Сьомаки, Шепель, Заболотці, Охотин, Княгининок, Буків, Брище, Зміїнець, Милушин, Милуші, Моташівка, Сирники, Тарасове, Боголюби, Богушівка, Озденіж, Іванчиці.

Видно організований підхід освітян з Прилуцького ліцею )" ,  – Михайло Шелеп у фейсбуку.

РАДИМО ДО ПЕРЕГЛЯДУ відео про сприйняття часу, тест на реакцію в домашніх умовах і ще дещо цікаве про водіїв. БІЛЬШЕ ВІДЕО з Ярославою Савош ТУТ.