У бюджеті Луцька на 2022 рік на реалізацію Програми забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності на 2021-2023 роки планується спрямувати 750 тисяч гривень громадському формуванню «Варта порядку».

Про це йдеться у пояснювальній записці до рішення Луцької міської ради «Про проєкт бюджету Луцької міської територіальної громади на 2022 рік», яке ухвалили в середу, 22 грудня, на сесії Луцькради.

Виділені кошти «передбачаються на забезпечення функціонування 8 громадських пунктів з охорони порядку та проведення рейдів, патрулювань з залученням громадських формувань, мешканців громади для охорони громадського порядку».

Нагадаємо, ГФ «Варта порядку» очолює депутат Волинської обласної ради від партії «За майбутнє» Олександр Тиводар. У серпні 2017 року його посеред вулиці в Луцьку затримувала СБУ. Прокуратура висунула звинувачення йому і кільком членам «Варти порядку» у стеженні за людьми, незаконному зборі інформації та контрабандному переміщення через кордон спецзасобів. У партії УКРОП затримання тоді називали політичним замовленням.

Тим часом на виконання заходів програми «Безпечне місто» департаменту муніципальної варти Луцької міської ради планується передбачити 200 тис. грн.