У Луцьку з місцевого бюджету запланували виділити кошти на будівництво скверу на перетині вулиць Львівської і Даньшина.

Про це йдеться в рішенні Луцької міської ради про бюджет на 2022 рік, ухваленому на сесії 22 грудня.

Як зазначив міський голова Ігор Поліщук в ефірі одного з місцевих телеканалів, там постійно збираються антисоціальні елементи, тому, мовляв, із проведенням благоустрою скверу і встановленням там освітлення цього вдасться позбутися.

Цікаво, що цей сквер уже облаштовували 10 років тому. 23 серпня 2012 року відбулося його урочисте відкриття.

Як писало тоді, посилаючись на сайт Луцької міської ради, інтернет-видання «ВолиньPost», подія відбулась за участю міського голови Миколи Романюка, депутатів міської ради Євгенія Ткачука, Романа Романюка, Андрія Разумовського та мешканців міста.

«Ця територія до недавнього часу була занедбана. Нині ж тут облаштовані клумби, бруківкою вистелені пішохідні доріжки, встановлені лавочки, світильники, смітники», – йшлося у повідомленні.

Депутат міської ради Євгеній Ткачук, який є ініціатором впорядкування території на перетині вулиць Даньшина та Львівської, зазначив, що ідея створення скверу виникла у нього ще у 2010 році, однак у зв’язку з тим, що тут велося будівництво торгових площ, тоді її не вдалося втілити у життя. Тож привели територію до ладу вже після завершення робіт.

«Я, мій колега, депутат Андрій Разумовський, приватні підприємці Володимир Матвійчук, Петро Сабан, Юрій Чилій, Валентина Васильєва зібрали 110 тисяч гривень. Кошти були витрачені на облаштування скверу. Нам допоміг міський голова Микола Романюк, комунальні підприємства міста, і ми разом створили таку гарну зону відпочинку для мешканців цього району», – зазначив депутат.

Як бачимо, зону відпочинку зберегти в належному стані не вдалося.

Нагадаємо, Євгеній Ткачук у 2010 році був обраний депутатом Луцької міської ради від партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна». Із поглинанням ціє політсили Партією регіонів став членом останньої. У 2015 році вже балотувався до Луцькради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність», у 2017 році – після смерті Миколи Романюка – перебіг до УКРОПу, щоб бути в більшості. У 2020 році обраний депутатом від партії Ігоря Палиці «За майбутнє».