На будівництво та реконструкцію проєктів, що фінансуватимуться у 2022 році коштом Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), Волинь отримає понад 103 мільйони гривень. Левова частка з них піде на перехідні об’єкти, і лише 32 мільйони – на 2 нові.

Про це стало відомо під час засідання профільної регіональної комісії ДФРР 22 грудня, повідомляє сайт Волинської облдержадміністрації.

«Плановий доведений обсяг коштів ДФРР згідно з індикативним розподілом на 2022 рік для Волинської області становить 103 мільйони 194 тисячі 140 гривень», – розповів заступник голови ОДА Ігор Чуліпа.

Члени регіональної комісії обговорили та погодили узагальнений перелік проєктів, що можуть фінансуватись за кошти Державного фонду регіонального розвитку у 2022 році. Узагальнений перелік та відповідний фінансовий розрахунок буде надісланий у Мінрегіон для погодження.

За словами заступника голови ОДА, відповідно до вимог Кабінету міністрів України та Мінрегіону, до узагальненого переліку інвестиційних проєктів регіонального розвитку, що фінансуватимуться у 2022 році за кошти ДФРР, першочергово включено перехідні інвестпроєкти, реалізація яких буде завершена у 2022 році.

Перехідними проєктами, що реалізуватимуться коштом ДФРР у 2022 році є:

– нове будівництво загальноосвітньої школи І-III ступенів в с.Стобихівка Камінь-Каширського району;

– нове будівництво мультифункціонального спортивного комплексу на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на оз. Світязь;

– нове будівництво спортивного комплексу в смт Торчин Луцького району.

На добудову цих об'єктів планується передбачити понад 71 мільйон гривень коштів ДФРР-2022.

Окрім цього, до переліку інвестиційних проєктів регіонального розвитку, що фінансуватимуться у 2022 році за кошти ДФРР, пропонується включити 2 розвиткові проєкти, а саме – реконструкція учбово-лабораторного корпусу Б-3 з пристосуванням під креативний хаб «Art Tech» в Луцькому національному технічному університеті та капітальний ремонт Навчально-наукового методичного інституту у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. На реалізацію цих проєктів пропонується передбачити понад 32 мільйони гривень.