Родичам наближених до міського голови Володимира людей планують виділити земельні ділянки в селі Заріччя, де народився і де до обрання мером працював сільським головою Ігор Пальонка.

Про це пише «Володимир медіа».

До слова, обрані особи з наближеного оточення жодного відношення до села Заріччя не мають. Вони там не родилися і не проживають.

На сайті міської ради зареєстровано принаймні два проєкти рішення, в яких Інні Цейко планують надати дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, а Віктору Рупші – затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

У проєкті рішення №53 вказано:

«Надати гр. Цейко Інні Русланівні дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,30 га із земель сільськогосподарського призначення в с. Заріччя, з метою передачі у власність для ведення особистого селянського господарства».

Інна Цейко є власницею туристичної агенції та за сумісництвом дружиною комунального князя міста, депутата міської ради Сергія Коби. Котрий після зміни влади у місті зумів не лише пристосуватися, а й стати вірним слугою партії «За майбутнє», при цьому забувши, що обраний депутатом за квотою «Сили і честі».

Другий не менші цікавий суб’єкт, якому затверджують проєкт землеустрою на земельну ділянку в селі Заріччя, – директор Суходільської опорної школи Віктор Рупша.

У проєкті рішення №16 вказано:

«Затвердити гр. Рупші Віктору Володимировичу проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення в с. Заріччя, площею 0,12000 га, кадастровий номер 0720581601:01:001:1061, для індивідуального садівництва. Передати гр. Рупші Віктору Володимировичу у власність земельну ділянку, зазначену в п.1».

Все б нічого, якби не те, що Віктор Рупша є соратником Ігоря Пальонки по партії, вірним васалом під час винесення рішень громадською радою при виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради. Коли постало питання обрання голови цього громадського осередку, Пальонка наполегливо пропонував винятково кандидатуру Рупші. Таким чином, громадська рада стала ручним органом міського голови Пальонки та підконтрольна під час прийняття рішень.

Отож «під ялинку» сімейство Цейко-Коба, яке декларує по декілька десятків тисяч готівки у різній валюті, отримає 30 соток родючої землі для ведення селянського господарства. Трохи менший за цінністю подарунок – 12 соток – отримає Віктор Рупша для вирощування саду.