В області розпочався процес формування та комплектування особовим складом п’яти батальйонів та управління Волинської бригади територіальної оборони. Підрозділи планують розмістити у чотирьох районах краю та в місті Луцьку.

Про це в ефірі телеканалу ГІТ розповіли командир батальйону територіальної оборони міста Луцька Олександр Адамович та начальник штабу батальйону територіальної оборони Луцького району Сергій Осадчук.

За словами Олександра Адамовича, у стислі терміни має бути сформоване організаційне ядро, щоб згодом у разі потреби залучити на службу до 4 тисяч осіб. Також наступного року заплановано проведення зборів осіб, які проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України для бойового злагодження.

Ми набираємо зараз людей різного фаху підготовки. Нас в першу чергу цікавлять військовослужбовці, які мають досвід, зокрема бойовий, - розповідає підполковник Олександр Адамович. - Набиратимуть офіцерів з логістики та командирів стрілецьких підрозділів, інших видів забезпечень та фахівців з фінансової служби, інструкторів.

Щодо вимог до претендентів, зі слів Сергія Осадчука, для тих у кого це перший контракт, то він підписується на три роки, а сержанти та офіцери підписують перший контракт на 5 років. Стосовно вікових обмежень, то для служби за контрактом в підрозділах тероборони - вік призову становить від 18 до 55 років.

Оскільки в нас територіальна оборона, а не бойова частина, то вимоги у нас простіші. Всі хто хоче отримати військову пенсію може прийти на посаду сержантів та офіцерів, а також солдатів, - каже Сергій Осадчук. – Також є перспективи кар’єрного росту, навчання, переведення з батальйону в штаб управління бригади. Ми тільки за, щоб до нас ішли молоді люди, і зокрема жінки, адже в нас гендерна рівність.

Що ж стосується розміщення підрозділів, то в січні їм у користування передадуть приміщення колишньої школи-інтернату, що розташована у селі Липляни Луцької громади. Тут буде розміщено штаб бригади й Луцький міський батальйон територіальної оборони.

Усю інформацію дізнаєтеся переглянуши повне відео прямого ефіру.