Розповіли, чому на Волині почали вакцинувати від коронавірусу громадських діячів, учасників АТО, журналістів, спортсменів та церковних служителів.

Про це стало відомо у четвер, 18 березня, на брифінгу у Волинській ОДА.

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Тимощук розповіла, що 25 лютого у Волинську область доставили вакцину від коронавірусу. Перший етап вакцинації на Волині розпочали із щеплень медиків із коронавірусних стаціонарів, другий етап – почали вакцинувати медиків інших стаціонарів та інших медзакладів, де є найбільший ризик захворіти на CОVID-19.

«Після цього з метою запобігання розливу вакцини, дозволено громадським діячам, учасникам АТО, журналістам, церковним служителям, спортсменам та іншим категоріям, які найбільше контактують, а також з метою популяризації вакцинальної кампанії», – сказала Людмила Тимощук.

Вона додала, що нині є чимало антиреклами щодо вакцинації від коронавірусу. Тому вона закликала громадян консультуватися з медиками щодо вакцини, а не слухали фейки, які розповсюджують.

Людмила Тимощук доповіла, що з 25 лютого в області вакцинували 2 273 особи (з них 1 872 медики; 221 – інші категорії). За вчорашню добу – 330 осіб.

«Нині працює дев’ять мобільних бригад для вакцинації. Створено 24 пункти щеплення. Ще готується 24 пункти, тобто стаціонарні: в кожному медичному закладі, коли пацієнти звертаються до сімейних лікарів, їх будуть записувати і вакцинувати», – розповіла посадовиця.