Фірма нардепа Івахіва програла тендер на постачання пального Ковельській міській раді.

Про це з посиланням на результати тендеру пише «Ковель media».

15 березня виконавчий комітет Ковельської міської ради провів закупівлю пального, встановивши перед аукціоном очікувану вартість – 195 тисяч гривень з ПДВ.

Загалом влада придбала на 2021 рік для своїх потреб 3600 літрів бензину А-95 Євро та 2930 літрів дизельного палива Євро-5 – все у паливних картках.

Переможцем тендеру стало київське приватне підприємство «ОККО-Контракт», яке запропонувало найменшу ціну – 171 754,20 грн з ПДВ. Інший учасник торгів – луцьке ТОВ «Вест Кард» – пропонував 171 849,70 грн з ПДВ.


Одним із бенефіціарних власників ТОВ «Вест Кард» є народний депутат України від Ковельського виборчого округу Степан Івахів, учасник Форуму прихильників політичної партії «За майбутнє», який відбувся 11 вересня 2020-го у стінах замку Любарта. Ковельський міський голова, обраний 25 жовтня 2020 року, Ігор Чайка також балотувався на цю посаду від партії «За майбутнє». 

Перед проведенням аукціону провідний менеджер цієї фірми із збуту та її представник за довіреністю Максим Фефілов в інформаційній довідці, яка була надана організатору торгів, зазначив, що виробником дизпалива та бензину А-92 (хоч виконком купував А-95 Євро) є Мозирський нафтопереробний завод у Республіці Білорусь, а талони WOG – обов’язкові для приймання на всіх АЗК партнерів ТОВ «Вест Кард» на території України. І навіть вказав, що фірма має в Ковелі орендоване приміщення під офіс.