На проведення «Ліги сміху» у Луцьку міська рада виділить 40 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час 9-ї сесії Луцької міської ради, яка відбулася 24 березня.

Під час розгляду змін до бюджету міста депутат Андрій Лучик (фракція «Свідомі»), поцікавився, з чиєї ініціативи було внесено пропозицію про виділення 40 тисяч гривень на проведення «Ліги сміху» в Луцьку (на відео з 41:10 хв.)?

Директор департаменту фінансів і бюджету міськради Лілія Єлова відповіла, що всі зміни, які подаються на розгляд сесії, готуються головними розпорядниками коштів. А міський голова Ігор Поліщук уточнив, що тут йдеться про департамент сім’ї, молоді і спорту.

Після ухвалення рішення про зміни до бюджету за основу Андрій Лучик вніс пропозицію оці 40 тисяч гривень «перекинути» на іншу статтю видатків і спрямувати на відновлення понищених скульптур Миколи Голованя (на відео з 44:55 хв.)

 «Ліга сміху» – це є комерційний проект. І я сумніваюся, що луцькій громаді потрібно підтримувати саме такого роду заходи. Хоча в них нічого поганого немає. З іншого боку, ми бачили інформацію про те, що вчора вандали понищили скульптури біля будинку Миколи Голованя. Я пропоную ці 40 тисяч гривень спрямувати саме на відновлення цих скульптур, а не на проведення «Ліги сміху», – сказав Лучик.

На це Микола Федік (фракція «Свобода»), голова «регламентної» комісії міськради, зазначив: «У нас стаття регламенту 43 передбачає, що всі зміни до проєкту рішення про бюджет міста попередньо розглядаються комісією з питань бюджету. Тому відповідно ці зміни ми не можемо розглядати зараз».

«В такому випадку пропоную просто виключити 40 тисяч гривень на проведення «Ліги сміху» в Луцьку», – відреагував Андрій Лучик.

Мер Поліщук і цю пропозицію відкинув: «Це є зміна. Згідно з регламентом, не маємо права вносити зміни до бюджету без обговорення на бюджетній комісії».

Загалом на 9-й сесії міськради департамент сім'ї, молоді та спорту депутати передбачили дофінансувати на 130 тисяч гривень, з яких 40 тисяч підуть на проведення «Ліги сміху».