У багатоповерхівці на проспекті Грушевського, 8 у Луцьку тимчасово припинили постачання теплової енергії. Причина – витік з труби, яка розташована під підлогою квартири на першому поверсі. Аби її усунути, власниця квартири має надати майстрам дозвіл вирізати дірку в підлозі.

Про це йдеться на відео, яке зняв власкор ГІТу Вадим Ремісько під час зустрічі директора ЖКП №3 Руслана Юлдашева з мешканцями будинку.

Зустріч відбулася в четвер, 25 березня.

Проблема ще в тому, що в цьому будинку немає підвального приміщення, і всі комунікації йдуть під підлогою квартир першого поверху. Це не вперше відбувається порив. І саме під тією ж квартирою. Її власниця каже, що минулого разу обіцяли вирізати підлогу  50 на 50 сантиметрів, а вийшло метр на два. Несправність усунули, але відновлювати підлогу ніхто не збирається.

Директор ЖКП №3 пояснює (на відео з 1:33 хв.):

«Ми не бачимо, шо там робиться з тією трубою. Може, вона далі ще гнила. Тоді її треба буде міняти і йти в іншій квартирі ламати. Ми відповідаємо від фундаменту будинку і далі по будинку. Ми сьогодні побачили, що порив відбувся під квартирою №17 в районі кімнати. Це зал чи спальня, я не знаю, майстер сьогодні був. Там стоїть в кутку ліжко і там треба вирізати технологічний отвір, туди спускатися і усувати порив. І далі так буде, тому що ми не зможемо, поки ви не погодитеся на капітальний ремонт своїх мереж на умовах співфінансування з Луцькою міською радою, а саме 40 на 60. І поки ви всі, мешканці першого поверху, не дасте доступ, щоб це все зірвати і покласти нові труби, нічого не буде.

«Це перший раз ми чуємо від вас про співфінансування. Чому ви ще років п’ять тому про це не казали?» – запитав один із мешканців.

На що Юлдашев відповів: «Ця норма стала в нас з 1 лютого 2020 року. Сьогодні ми маємо проблему. Ви є власниками цього будинку. Я як управитель готовий вам допомогти усунути цю проблему. Можу тільки пообіцяти, що ми не будемо ламати для того, щоб поламати. Ми акуратно виріжем...»

Власниця квартири, під якою трапився порив не вірить, що буде саме так.

Директор ЖКП зазначив, що ця пані боргує за утримання будинку 14 тисяч гривень.  «Ми вас подали до суду, і будемо вирішувати в судовому порядку. Ми можемо зробити, якщо вона дасть допуск», – сказав Юлдашев і, як приклад, навів ситуацію, яка була на Шопена, 4: «Чотири роки 38-ма квартира затоплювала 35-ту, знищила повністю. Чотири роки суди йшли. І тільки через 4 роки виконавча служба зламала двері, і зайшли, й усунули за півтори години ту проблему».

Пролунало запитання: «Навіщо на той ЖЕК потрібен? Він нічого не робить».

На нього пан Юлдашев відповів: «Якщо вам ЖЕК не потрібен, ви створіть об’єднання співвласників і самі вирішуйте свої нагальні питання. Це вам закон каже це зробити ще з 2015 року».

Чим закінчилася розмова, дивіться на відео: