У середу, 31 березня, з Луцької дитячої залізниці почали вивозити меблі, обладнання, стенди та форму юних залізничників. 

Про це повідомили в фейсбуці, опублікувавши фото Владислава Корецького.

Пишуть, що частину майна перевезуть на сусідню – Рівненську дитячу залізницю.

Тепер безсумнівно можна сказати, що «Укрзалізниця» не збирається підтримувати функціонування малої магістралі у Луцьку. Чи передадуть вузькоколійку на баланс міської влади — поки що невідомо. Також на даний момент ще не вирішена доля рухомого складу, станційних будівель та колійного господарства. Якщо мала магістраль не перейде у комунальну власність, скоріше за все, її зрівняють із землею вже у найближчому майбутньому, – йдеться в дописі.

Нагадаємо, Луцька дитяча залізниця була відкрита у листопаді 1954 року. На початку вересня 2020 року працівників залізниці попередили про скорочення та закриття станцій.

11 березня на сайті Луцької міської ради з'явилася інформація про те, що міський голова Ігор Поліщук зустрівся з головою правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Володимиром Жмаком з питання збереження в Луцьку дитячої залізниці та передачі її у власність міста. Звітуючи про 100 днів роботи на посаді міського голови, Ігор Поліщук акцентував на тому, що йому вдалося домовитися із директором «Укрзалізниці».

У середу, 17 березня, стало відомо, що Кабмін підтримав дострокове припинення повноважень голови правління Укрзалізниці Володимира Жмака. Обов’язки голови правління АТ «Укрзалізниця» тимчасово покладені на члена правління УЗ Івана Юрика.