Президент Зеленський запропонував впродовж найближчих 2 років перемістити центральні органи виконавчої влади з Києва до регіонів (обласних центрів чи центрів територіальних громад). Секретаріат Кабінету міністрів розробив та представив пропозиції такого переміщення.

Як стало відомо ГІТу в День сміху, 1 квітня, до Луцька з Києва планують перемістити офіс Міністерства оборони включно із Генеральним штабом.

Уже сьогодні в Луцьку побуває група фахівців організаційно-планового управління Тилу Збройних сил України, яка огляне об’єкти оборонної інфраструктури, відвідає державні установи і приміщення органів влади, аби визначити, які з них можна переобладнати під потреби Міністерства оборони.

Також розглядають можливість будівництва офісу Міноборони на 25 поверхів на території Підгайцівської територіальної громади в селі Липини.

Нагадаємо, у коментарі «Українській правді» прессекретар президента Зеленського Юлія Мендель 31 березня зазначила:

«За ініціативи президента Володимира Зеленського справді відбувається розгляд деконцентрації центральних органів виконавчої влади, тобто пропонується розглянути питання можливості переміщення центральних органів виконавчої влади у регіони з метою підняття благоустрою в областях, наближення процесу формування та реалізації політик до людей, створення нових робочих місць та заохочення внутрішньої трудової міграції, стимулювання економічного розвитку регіонів. Кабінет міністрів має опрацювати усі вигоди та ризики даного рішення».