Начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату Волинської обласної ради Михайло Імберовський пропонує  ввести на комунальних підприємствах і закладах, де працює понад 30 чоловік, нову штатну одиницю – заступника керівника з питань економіки та фінансів.

На засіданні постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Волиньради у середу, 14 квітня, Імберовський презентував депутатам проєкт рішення «Про посилення контролю за діяльністю підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», повідомляє пресслужба Волиньради.

Проєкт викликав дискусію.

Цим проєктом запропоновано доручити відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради розробити і подати на затвердження обласній раді Типове положення про Наглядову (Піклувальну, Спостережну) раду підприємства, установи, організації спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області. Керівникам підприємств, установ, організацій обласної комунальної власності, які мають чисельність понад тридцять штатних одиниць, пропонується ввести штатну одиницю – заступника керівника з питань економіки та фінансів. До 1 липня 2021 року потрібно погодити кандидатуру такого заступника у відділі з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Розробник проєкту начальник профільного відділу Михайло Імберовський переконував депутатів, що рішення матиме економічний ефект та сприятиме чіткому контролю використання бюджетних коштів.

На підтримку такого рішення виступив голова постійної комісії Роман Микитюк. Після обміну думками депутати рекомендували підтримати проєкт рішення на сесії з поправками комісії. Йдеться про те, щоби усіх заступників керівників комунальних закладів призначали в межах штатних розписів та за погодженням з відділом майна виконавчого апарату ради.