У фінал конкурсного відбору на посаду начальника Волинської митниці Держмитслужби України вийшло три кандидати.

Саме вони – остаточні претенденти, яких чекає особиста співбесіда з конкурсним комітетом Держмитслужби, який ухвалить остаточне рішення, повідомляє Інсайдер Медіа.

За результатами тестування, розв’язання ситуаційних завдань та співбесіди в режимі відеоконференції для оцінки відповідності професійної компетентності кандидата, комісія сформувала загальний рейтинг кандидатів. Відповідно – визначено три кандидатури, які набрали найбільшу кількість балів у загальному рейтингу.

Тож на посаду очільника Волинської митниці ДМС претендують: Бойко Олександр Володимирович, який працював старшим державним інспектором Буковинської митниці Держмитслужби; Бондарчук Світлана Сергіївна – раніше працювала заступницею начальника митного поста «Волинь-центральний»; Бурдейний Михайло Володимирович – начальник відділу Волинської митниці Держмитслужби.

Про Світлану Бондарчук відомо, що вона сьогодні працює директоркою ТОВ «Екопарк Аміла».  Власниця цієї фірми, що розводить оленів у колишньому Турійському районі – Ганна Ігорівна Микитюк, дружина депутата Волинської обласної ради, члена фракції «За майбутнє» Романа Микитюка.

Роман Микитюк тричі був начальником Ягодинської (Волинської) митниці:1999 р., 2003-2005 рр., 2011-2013 рр.

Згідно з декларацією про доходи за 2020 рік, Світлана Бондарчук проживає у Ковелі. Вона задекларувала у місті залізничників земельну ділянку площею 473 квадратних метрів та об’єкт незавершеного будівництва – житловий будинок площею 119,4 кв. м. Також є власницею легкового автомобіля марки «Nissan Qashqai» (2015 року випуску) та грошових активів – 270 000 гривень.

У 2016 році Світлану Бондарчук незаконно звільнили з посади заступника начальника митного посту «Волинь-центральний» Волинської митниці за те, що вона і ще 6 працівників митниці прийшли на засідання сесії Волинської обласної ради зі скаргами на тодішнього начальника митниці Олександра Шавлака. Митники нарікали на неправомірне скорочення та натомість призначення людей з інших областей. Світлана Бондарчук подала тоді в суд і, як і більшість її колег, справу виграла.

Михайло Бурдейний – один із 23 митників Волині, яких відсторонили від роботи на митниці після засідання РНБО на початку квітня 2021 року.