У понеділок, 24 травня, Луцький міськрайонний суд Волинської області розглянув кримінальне провадження щодо громадянина Романа С., який забризкав луцьких муніципалів сльозогінним газом. Чоловікові присудили обмеження волі на три роки.

Молодик 28 серпня 2020 року біля приміщення департаменту муніципальної варти Луцької міської ради застосував до двох інспекторів департаменту сльозогінний газ.

За результатами розгляду справи, порушника було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 350 КК України (умисне нанесення побоїв або заподіяння легкого чи середньої тяжкості тілесного ушкодження службовій особі або громадянинові, який виконує громадський обов’язок, у зв’язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, а також вчинення таких дій щодо їх близьких) та призначено покарання – обмеження волі строком на три роки.

Довідково. Обмеження волі – це покарання, що полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за нею нагляду з обов'язковим залученням засудженого до праці.