Відтепер батькам дозволять заходити та перебувати в закладах освіти. Це стало можливо після того, як освітній омбудсмен Сергій Горбачов звернувся до головного Державного санітарного лікаря із пропозиціями внести певні зміни щодо організації освітнього процесу під час пандемії.

Про це Горбачов повідомив на своїй сторінці в фейсбуці.

Зокрема, у листі до МОЗ освітній омбудсмен пропонував дозволити батькам (за умови дотримання правил безпеки) відвідувати заклади освіти, що раніше було заборонено постановою Головного санітарного лікаря №50 від 22 серпня 2020 року.

Було запропоноване таке формулювання:

Вхід та перебування в закладі освіти інших учасників освітнього процесу, зокрема батьків здобувачів освіти, а також сторонніх осіб, дозволяється з метою захисту прав здобувачів освіти, педагогічних та інших працівників закладу, реалізації ними прав, передбачених законодавством, а також задля здійснення громадського нагляду (контролю) за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром та попереднього узгодження відповідних дій з керівником закладу освіти. Допуск до закладу освіти батьків або осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю, за умови дотримання вимог, передбачених абзацом першим цього пункту, не потребує попереднього узгодження з керівником закладу освіти, – йдеться в дописі.

Зауважують, що вхід дозволено за умов:

  •  використання засобів індивідуального захисту;
  • проведення термометрії безконтактним термометром;
  • попереднього узгодження з керівником закладу освіти.