Адміністрація екстреної медичної допомоги, яка раніше працювала на Привокзальній, 13 у Луцьку, переїхала у приміщення на пр. Перемоги, звідки виселили управління агропромислового розвитку ОДА.

«Ми орендували приміщення для наших працівників в центру ПМСД в будинку, якому більше 50 років. Належних умов для роботи не було, – розповідає директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради Володимир Шмаль. – Ми просили обласну раду виділення приміщення, щоб ми могли працювати, і нас почули. Тому величезна подяка голові обласної ради Григорію Недопаду та Вячеславу Рубльову, який проявляв ініціативу і допомагав».

Нагадаємо, раніше в кабінетах, які нині займає адміністрація «швидкої», розміщувалося управління агропромислового розвитку ОДА. Звідти їх виселила обласна рада. У Волиньраді таке рішення пояснили тим, що після проведення реформи децентралізації багато обов’язків, які виконували чиновники цього структурного підрозділу, перейшли на місця.

«В управлінні відбулося скорочення і стало працювати менше людей. Тому плануємо облаштувати ще кілька кабінетів, які б дозволили працівникам« швидкої» вільніше себе почувати. Будемо працювати над цим та переглядати якість користування тими кабінетами, які тут орендують», – зазначив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Наразі в новому приміщенні розмістилися 61 працівник швидкої допомоги, каже Володимир Шмаль. Додає: на Перемоги бригад швидкої немає, проте в цей район можуть максимально швидко дістатися карети з пунктів, що на пр. Волі і вул. Словацького.

«Ми взялись за покращення умов для адміністрації в останню чергу. Найперше ми забезпечили всі пункти і відділення, які є в нас по місту, хорошими побутовими умовами. Ми зверталися за допомогою до мера міста з проханням виділити нам додаткові приміщення і ми їх отримали. Так пункти швидкої розміщуються на вулицях Корольова, Гордіюк, Бенделіані, Волі, Рівненській. І така логістика розміщення наших бригад дало можливість максимально скоротити час для приїзду медиків на виклик. І лише після того, як ми подбали про наші бригади, ми покращили умови для адміністрації», – наголошує Володимир Шмаль.

Григорій Недопад каже: потреба в більшому приміщенні для працівників адміністративного корпусу швидкої допомоги постала уже давно. Адже невелике приміщенні на Привокзальній не могло вмістити і працівників «швидкої», і медиків амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги.

«Ми розуміли, що є потреба в розширенні амбулаторії на вулиці Привокзальній. Тому прийняли рішення про надання «швидкій» іншого приміщення, адже «швидк»а та лікарі «первинки» перебувають на передовій боротьби з пандемією коронавірусу, і ми маємо створити їм комфортні умови для надання допомоги усім волинянам», – розповідає голова обласної ради.