Камінь-Каширський районний суд оштрафував на 850 гривень бізнесмена, депутата Волинської обласної ради Анатолія Буська за зіткнення з автобусом. Аварія трапилася 2 квітня. Бізнесмен після повороту виїхав на зустрічну смугу, де відбулося зіткнення.

Відповідну постанову суд виніс 24 травня, пише «Сила правди».

З матеріалів справи відомо, що депутат Волинської обласної ради (фракція «За майбутнє»), директор ТОВ «ДОФ Арбо» Анатолій Бусько потрапив у ДТП з автобусом ще 2 квітня о 8:15 годині в смт Куликів, що на автодорозі Тернопіль-Львів-Рава-Руська на Львівщині. Керуючи автомобілем «Toyota Land Cruiser 200», він не обрав безпечної швидкості, не дотримався інтервалу та зіткнувся з автобусом «БАЗ А079.20 Еталон», який рухався назустріч автомобілю. Обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

У судове засідання Анатолій Бусько не з’явився. Однак під час розгляду справи був присутній його адвокат Віталій Бляшук. Він підтвердив, що, дійсно, того дня трапилась ця ДТП. За його словами, депутат дотримався безпечної швидкості, однак дорога була мокрою, він здійснював поворот, а після повороту відразу ж знаходився пішохідний перехід. Таким чином, його занесло на зустрічну смугу руху. І тому депутату не вдалось уникнути так званого «скользового» удару з автобусом. Адвокат просив суворо не карати Анатолія Буська.

До суду не з’явився й водій автобуса. Однак з його письмових пояснень стало відомо, що він того дня їхав у напрямку міста Жовква. На повороті на його смугу руху виїхав автомобіль та зіткнувся з автобусом, пошкодивши лівий бік.

Згідно з інформацією зі схеми місця дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок ДТП в автомобіля «Toyota Land Cruiser 200» розбилась ліва передня фара, передній бампер, деформувалось та подряпалось ліве крило та капот. Також були потертості на задніх лівих дверцятах, лівому крилі та бампері. Окрім того, через аварію розбився задній лівий ліхтар.

Також механічні ушкодження отримав і автобус. Зокрема, у нього пошкодився лівий задній підкрильник, утворились вм’ятина та потертість лівої сторони кузова.

Суддя Олеся Антонюк визнала депутата винним у скоєнні аварії і постановила стягнути з нього 850 гривень штрафу. Окрім того, він заплатить 454 грн судового збору.

На цю постанову упродовж десяти днів ще може бути подана апеляція.

До слова, у декларації депутата Волинської обласної ради Анатолія Буська за 2020 рік немає автомобіля «Toyota Land Cruiser 200», на якому він потрапив у ДТП. Однак, за даними аналітичної системи «YouControl», машина такої ж марки та моделі 2018 року випуску належить ТОВ «ДОФ Арбо», в якому він працює директором і є кінцевим бенефіціарним власником.