Інспектор відділу митного поста «Ягодин» Волинської митниці не відобразив у декларації за 2019 рік кошти, позичені третім особам, в розмірі понад пів мільйона гривень. За це його оштрафували на 17 тисяч гривень. 

Про це інформує пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Волинський апеляційний суд, приставши на позицію прокурора галузевого відділу Волинської обласної прокуратури, залишив у силі рішення Любомльського районного суду про притягнення старшого інспектора одного з відділів митного поста «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби до відповідальності за подання недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Встановлено, що митник не відобразив у декларації за 2019 рік кошти, позичені третім особам, в розмірі понад пів мільйона гривень.

Суди першої та апеляційної інстанцій визнали його винним у поданні завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначили покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень.