В актовій залі Луцького слідчого ізолятора розмістили портрети президента Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Світлину з Луцького СІЗО опублікували на сайті Луцької міської ради.

У Луцькраді зазначають, що в четвер, 17 червня, члени спостережної комісії при виконавчому комітеті міської ради провели виїзне засідання у державній установі «Луцький слідчий ізолятор». У Луцькому СІЗО нині перебуває 271 особа, з них – 13 жінок (2 вагітних) та 5 неповнолітніх.

На одній із фотографій керівники СІЗО сидять за столом в актовій залі, а над ними: посередині – Герб України, ліворуч – портрет президента Зеленського, праворуч – портрет прем’єр-міністра Шмигаля.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський з трибуни парламенту під час інавгурації 20 травня 2019 року закликав чиновників не вішати у кабінетах його портрети, а натомість розмістити там фотографії своїх дітей і, ухвалюючи те чи інше рішення, дивитися в очі їм.

«Ми збудуємо країну інших можливостей. Де всі рівні перед законом, де є чесні та прозорі правила гри. Одні для всіх. А для цього до влади повинні прийти люди, які служитимуть народу. І я дуже хочу, щоб у ваших кабінетах не було моїх зображень. Бо Президент – не ікона, не ідол, Президент – це не портрет», – сказав Володимир Зеленський з трибуни парламенту під час інавгурації.