Оголошену 12 травня департаметом ЖКГ Луцькради спрощену закупівлю виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт площі Героїв Майдану скасували через порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Про це йдеться на офіційному майданчику електронної системи публічних закупівель України ProZorro

«Прийнято рішення відмінити спрощену закупівлю № ЦБД UA-2021-05-12-003143-a у зв’язку з неможливістю усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель (п.2 ч. 17 ст. 14 Закону «Про публічні закупівлі»)», – зазначено в коментарі щодо скасування.

На виготовлення проєкту реконструкції площі департамент ЖКГ Луцької міської ради передбачив 450 тисяч гривень. Він же й оголосив спрощену закупівлю.

Участь у тендері взяли ПП Творча архітектурна майстерня «Балан та Стельмащук» (первинна пропозиція – 300 тисяч гривень, остаточна пропозиція – 218 тисяч гривень), фізична особа-підприємець Думайло Олег Васильович (первинна пропозиція – 300 тисяч гривень, остаточна пропозиція – 220 тисяч гривень), ФОП Бондаренко Кирило Сергійович  (первинна пропозиція – 374 тисячі 888 гривень, остаточна пропозиція – 222 тисячі 222,22 гривні), ТОВ «УРБАН ПРОГРЕС» (первинна пропозиція – 447 тисяч гривень, остаточна пропозиція – 447 тисяч гривень).

Після розкриття пропозицій відхилили проєкти ПП Творча архітектурна майстерня «Балан та Стельмащук» і ФОП Думайло Олег Васильович.

ПП Творча архітектурна майстерня «Балан та Стельмащук», яке запропонувало найнижчу ціну, подало скаргу, на що 10 червня отримало відписку: «Вами, як Учасником, подано довідку про наявність матеріально-технічної бази від 25.05.2021 року № 25/05/2021, в якій відсутня інформація про кількість техніки, обладнання, власне/орендоване, так, як це передбачає оголошення».

А 12 червня  Луцький міський голова Ігор Поліщук, незважаючи на те, що процедуру закупівлі ще не завершили, заявив:

«Ми замовили дуже гарний проєкт, який опублікуємо згодом. Скажу лише, що на території площі передбачили величезну кількість озеленення, зону для проведення масових заходів, буде відпочинкова зона-сквер, додаткові місця для паркування і багато іншого».

Громадський активіст Сергій Рижков оприлюднив цю інформацію у фейсбуці, звернувши увагу на неї СБУ, поліції Волинської області і Волинської обласної прокуратури.

І вже 18 червня на майданчику ProZorro повідомили, що тендер скасовано через «неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель».