Державна екологічна інспекція, реагуючи на скарги людей, разом із Гнідавським цукровим заводом вирішила позапланово перевірити біоетанольний завод. Наразі триває ревізія викидів підприємства.

Про це кореспонденту Громадського Інтерактивного Телебачення розповів заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Дудка.

«Паралельно з цукровим заводом також були скарги на біоетанольний завод. Не могли знати, чия це труба, – каже Сергій Дудка. – Тому ми пішли на перевірку як на цукровий, так і на біоетанольний завод. На біоетанольному заводі перевірка ще не завершилася, вона пізніше розпочалася. Щодо питання барди. Біоетанольний завод тільки розпочав роботу. Коли ми розпочали перевірку цукрового заводу, то біоетанольний ще стояв. Чи з п’ятниці, чи понеділка тільки почав працювати. Ми спеціально не закривали перевірку, щоб зробити також заміри викидів. На даний час барда не зливається. Декілька років тому було, що барда скидалася на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу. На даний час на підприємстві нема проблеми із розміщенням барди, тому що є спеціальні ємкості, які ще зовсім не заповнені. Деякі порожні. Барда використовується фермерами в якості добрива, і у зимовий і весняний період вона була використана. Та, що була, попередньо накопичена. Зараз на даний момент місця для барди вистачає».