Приєднання колишньої Луцької районної поліклініки, яка розташована в Липинах до Ківерцівського центру первинної медико-санітарної допомоги в прямому ефірі телеканалу ГІТ прокоментував Олександр Зінчук – завідувач проктологічного відділення КП «Волинська обласна клінічна лікарня». Нагадаємо у лютому цього року депутати на скандальній сесії Луцької районної ради вирішили приєднати Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги до ківерцівського центру.

На думку Олександра Зінчука, не треба було цього всього робити. Адже не може бути поліклініка без стаціонару. За його словами Луцька районна лікарня, яка перебуває на балансі Підгайцівської громади на даний момент є однією із найбільш респектабельних лікарень.

«Не може поліклініка вижити без стаціонару, тому що треба десь робити обстеження. Ківерці на даний момент – там навіть нема рентгенапарата, лапароскопа нема. Ну не можна приєднувати туди, де нічого немає.»

Олександр Зінчук вважає, що політики мають займатися політикою, а медики мають займатися медициною. Якщо політики будуть займатися медициною, то буде так, як воно зараз є. 

Дивіться відео з 29 хв 10 сек.