У Луцьку на капітальний ремонт 1,4 кілометра проспекту Соборності з однієї сторони планують витратити майже 28 мільйонів гривень.

Тендер на виконання робіт оголосив 26 липня на майданчику Prozorro департамент житлового-комунального господарства Луцької міської ради.

Капітально відремонтувати планують непарну сторону проспекту від вулиці Єршова до вулиці Чорновола. 

Аукціон відбудеться 12 серпня. Роботи мають бути завершені до 31 грудня 2022 року.

Очікувана вартість становить 27 800 000 гривень.

За ці кошти планують зняти старе асфальтобетонне покриття та покласти нове на площі одного квадратного кілометра, а також облаштувати пішохідні зони, дощову каналізацію, дорожню розмітку та дорожні знаки.

Раніше департамент ЖКГ провів тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації та проведення експертизи щодо цього об’єкта. Єдиним його учасником став ФОП Гедз Андрій Миколайович. При очікуваній вартості 700 тисяч гривень він запропонував розробити проєкт за 574 тисячі 43,55 гривні. 23 червня з ним уклали договір на виконання робіт.

Нагадаємо, раніше Луцька міська рада вирішила провести капітальний ремонт площі Героїв Майдану. На це передбачили 23 мільйони 800 тисяч гривень. З них 10 мільйонів – субвенція державного бюджету, так званий «депутатський соцеконом». Проєкт передбачає знесення п’єдесталу під пам’ятник Степану Бандері, рішення про встановлення якого тут ухвалила Луцька міська рада у 2008 році, і воно досі не скасоване.