Луцька міська рада зменшила на 3,5 мільйона гривень видатки на капітальний ремонт вулиць, аби департамент житлово-комунального господарства витратив ці кошти на капітальний ремонт площі Героїв Майдану – як співфінансування до субвенції з державного бюджету.

Таке рішення ухвалив у середу, 18 серпня, виконком Луцькради.

Нагадаємо, департамент ЖКГ Луцькради відхилив найдешевшу пропозицію на капітальний ремонт площі Героїв Майдану, натомість переможцем тендеру 30 липня визнали фірму, пов’язану з депутатом міськради від партії «За майбутнє» Андрієм Разумовським. Вона запропонувала виконати роботи на 5 мільйонів 461 тисячу 156 гривень дорожче – за  23 мільйони 70 тисяч гривень.

З цієї суми 10 мільйонів – субвенція державного бюджету, так званий «депутатський соцеконом».

Отже, у середу, 18 серпня, цих 10 мільйонів гривень на засіданні виконкому зарахували в доходи міського бюджету і розподілили її як видатки бюджету розвитку спеціального фонду, надавши у розпорядження департаменту житлово-комунального господарства на капітальний ремонт площі перед Палацом урочистих подій в м. Луцьку на просп. Соборності, 18.

Водночас у рішенні виконкому є пункт: «Департаменту житлово-комунального господарства збільшити видатки на співфінансування до субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на капітальний ремонт площі Героїв Майдану в м. Луцьку в сумі 3 500 000 грн за рахунок зменшення видатків на капітальний ремонт вулиць».