ПриватБанк за допомогою газети «Голос України» вручив позов своїм колишнім власникам Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову та їх юристу В'ячеславу Карташову.

Про це повідомила пресслужба банку, пише Хвиля.

Позов стосується шахрайських дій, незаконного привласнення і відмивання коштів, в результаті чого, щонайменше 600 млн доларів США були незаконно виведені з банку в період з 2007 по 2011 роки і розміщені на банківському рахунку в ізраїльському банку «Дисконт».

ПриватБанк
ПриватБанк

Банк заявив, що позов Коломойському і Боголюбову вже був вручений в Ізраїлі, але за рішенням ізраїльського суду повідомлення про позов потрібно було опублікувати ще й в «Голосі України».

Згідно з рішенням ізраїльського суду від 26 квітня 2021 року банк публікує повідомлення в газеті Голос України для вручення ізраїльського позову в Україні Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, а також іншому відповідачу – В'ячеславу Карташову (їх давнє довірену особу, яка поки обіймає посаду Директора Департаменту юридичного супроводу в ПАТ «Укрнафта») відповідно до Гаазької Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, – йдеться в повідомленні банку.