У Міністерстві охорони здоров'я наразі не готуються до нового локдауну в Україні, однак чинні карантинні обмеження буде продовжено і після 31 серпня. Про це в ефірі Українського радіо сказав заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає УНН.

Зараз ми використовуємо міри адаптивного карантину. Якщо ми бачимо проблеми в певній області, то відразу застосовуються обмежувальні засоби як на рівні області, так і по всій країні. Зараз ми перебуваємо в зеленій зоні. Незважаючи на ріст захворюваності, ситуація контролюється, людям надається медична допомога, і спалах локалізується на рівні громад або кластерів тих чи інших областей. А карантин буде продовжено, адже до нього прив’язано чимало процесів, які відбуваються в державі, – сказав Кузін.

Водночас головний санлікар України зауважив, що« зараз ситуація в країні стабільна, і ми не готуємося до закриття на новий локдаун».

Посадовець при цьому нагадав, що, до прикладу, Київ завчасно готується до посилення карантинних заходів, зокрема, «збирає інформацію про тих, хто потребуватиме спеціальних перепусток, адже минулого локдауну не встигали надрукувати певну їх кількість».