Виробники сільгосппродукції Волині, які торгують в Луцьку на фермерському ринку поблизу РАЦСу, планують у вівторок, 10 серпня, організувати ярмарок на Київському майдані – біля будівлі обласної ради і ОДА. У такий спосіб вони хочуть звернути увагу на бездіяльність управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Про це в ефірі телеканалу ГІТ розповів Олег Галасун, заступник голови Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині.

На відео дивіться з 9:50 хв.

«У нас є навіть не прохання, а претензії до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації і до самої адміністрації. Тому що вони зобов’язані, вони отримують гроші за те, що нам нібито допомагають. Хоча допомоги від них нуль. Взагалі, як на мене, користі від них нуль, – каже Олег Галасун. – І ми домовились, що замість вівторка, бо тут (біля РАЦСу – ред.) заборонено буде, наступний ярмарок провести біля облдержадміністрації – на Київському майдані. І щоб розуміли, що це приїхали не хулігани. До нас не треба поліцію викликати. Ми мирні люди, працюємо, але просто хочемо бути почутими. І про це щоб почула адміністрація, яка зобов’язана стежити за тим, як працює аграрний сектор, і допомагати нам у чомусь. Ми сьогодні просимо принаймні допомогти з реалізацією продукції. Подумати про те, що чоловік, який працює в селі, якщо не буде мати де продати продукцію – не буде виробляти її. Поки не продасть корову – поїде в Польщу. Чи хтось із виробників, який працює тут, завтра будуть ховатися по дворах і продавати. Ні те, ні інше я не вважаю нормальним виходом із ситуації».