Те, що Україна збереглася, що ми боремося, щось будуємо, щось розвиваємо – говорить про те, що успіхів за тридцять років незалежності було більше. Про це в ефірі телеканалу ГІТ заявив політолог Микола Давидюк, уродженець нашого краю, який завітав на Волинь для участі у гутірковій сцені фестивалю «Бандерштат».

«За тридцять років здобуток один – ми її (незалежність - ред.) не втратили! - каже Микола Давидюк. - Тому що така кількість недолугих політиків, корупціонерів і злочинців, яка нами керувала. Ми були близькі до втрати незалежності. Для прикладу - Янукович. Це була історія, яка вела в нікуди. І таких прикладів безліч. Люди, які вкрали берегову лінію на Шацьких озерах – це ж теж не зовсім добрі люди і не думали про вас з нами.»

За словами Миколи Давидюка, за багатьма показниками на пострадянському просторі Україна далеко не остання, а в деяких напрямках навіть є лідером. Для прикладу, ми на перших позиціях щодо електоральної демократії, а щодо діджиталізації – то ми з Мінцифрою Михайла Федорова, з «Дією» входимо до п’ятірки лідерів у світі.

Також політолог вважає, що у нас значні здобутки в українському кіно, ІТ, геймблінгу, а ще українська аграрна галузь в дечому значно більш технологічна, ніж у сусідів.

Детальніше про бачення Миколи Давидюка ситуації в Україні та світі можете дізнатися із нашого відео.